Eva GijbelsVertegenwoordiger Provincie Noord-Holland

Biografie


Eva Gijbels is sinds 2011 namens de provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor de belangenvertegenwoordiging in Brussel. Eva adviseert het college van Gedeputeerde Staten over Europese onderwerpen die raakvlakken hebben met de provinciale prioriteiten. Zij werkt zowel in Haarlem op het provinciehuis als in Brussel bij het Huis van de Nederlandse Provincies. De provincie Noord-Holland is in Brussel samen met de andere drie Randstad provincies actief in een samenwerkingsverband. Hierin bundelen de provincies hun krachten.

Namens de Randstad Regio is Eva verantwoordelijk voor het waterbeleid, voor het HNP houdt Eva zich bezig met het dossier Gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Daarnaast assisteert Eva haar gedeputeerde en HNP-bestuurder Cees Loggen in het Comité van de Regio’s, onderhoudt zij Brusselse netwerken en relaties met EU-instituties. Ook coördineert en presenteert Eva bijeenkomsten en werkbezoeken vanuit stakeholdersbelangen. Eva Gijbels is namens de provincie Noord-Holland een schakel op verschillende vlakken tussen Brussel en Haarlem.

Eva behaalde in 2007 haar Master European Studies aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde daarvoor International Business and Languages bij de Faculteit Economie en Management, Universiteit Utrecht.

Loopbaan


2011 – huidig: EU-vertegenwoordiger, Provincie Noord-Holland, Brussel
2009 – 2011: Trainee (diverse ruimtelijke projecten), Provincie Noord-Holland, Haarlem
2008 – 2009: Communication project manager, Gemeente Utrecht

Contact


T. +32 (0)2 737 99 66
M. +31 (0)6 525 863 85
E. gijbels@nl-prov.eu
Provincie Noord-Holland