Anna KrämerEU Project Advisor NG4

Biografie


Anna Krämer werkt sinds november 2019 voor de NG4 Cities Northern Netherlands EU Office, in het Huis van de Nederlandse Provincies. In 2018 liep Anna stage op de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade in Berlijn. Ook was ze een aantal jaren actief in de organisatie van het Let’s Gro festival, een inspiratiefestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in de stad Groningen. In het kader hiervan heeft Anna verschillende evenementen georganiseerd over Duits-Nederlandse betrekkingen. Tevens nam ze in 2014 deel aan een prestigieuze summerschool (de Netherlands-Asia Honours Summer School) in Hong Kong en Shanghai waar ze in groepsverband een project over smart cities in China uitvoerde voor TNO en het Ministerie van I&M. Tijdens haar studies gaf Anna een aantal jaar voorlichting over stedelijke ontwikkeling in het Informatiecentrum Groningen Vernieuwt.

Anna studeerde in 2019 cum laude af voor de joint master Euroculture aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Georg-August Universität Göttingen. Daarnaast heeft ze studies in Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie en Wijsbegeerte afgerond en voltooide ze het Honours College Bachelor programma van de Rijksuniversiteit Groningen.

Loopbaan


2019 – heden     EU Project Advisor NG4 Cities Northern Netherlands, Brussel
2018                     Stage op de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade, Berlijn
2015-2018           Let’s Gro Festival
2012-2019           Voorlichter, Informatiecentrum Groningen Vernieuwt

Contact


T. +32 (0)2 737 99 44
M. +31 (0)6 53 38 85 54
E. a.kraemer@citiesnorthernnetherlands.eu

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.