Arthur MaurerAdvisor Public Affairs Provincie Limburg

Biografie


Arthur Maurer werkt sinds januari 2020 als Senior adviseur Public Affairs bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel. Samen met collega Rick Maijer vertegenwoordigt hij de belangen van de provincie Limburg. Naast het onderhouden van de relaties van de provincie Limburg met de EU instellingen, is hij ook het provinciale aanspreekpunt voor de contacten met België.

Arthur heeft daarnaast de dossiers klimaat & energie, digitalisering, circulaire economie en mobiliteit in zijn portefeuille en heeft een ondersteunende rol bij het Comité van de Regio’s. Arthur is ook betrokken bij het partnership Maastricht Working on Europe (provincie Limburg, de Universiteit van Maastricht en de gemeente Maastricht). De Provincie Limburg is ook lid van het European Chemicals Regions Network (ECRN).

Arthur heeft een Master of Arts in Political Sciences behaald aan Malmö University en een Bachelor of Arts in European Studies behaald aan Maastricht University. Tijdens deze studieperiode werkte hij ook als student-assistent voor het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Loopbaan


2020-heden   Senior Adviseur Public Affairs, Provincie Limburg, Brussel
2018-2020      Young Professional (traineeship) Belfius Bank en Verzekeringen, Brussel

Contact


T. +31 (0) 6 46 19 54 90
E. maurer@nl-prov.eu