Raphaël LepotVertegenwoordiger Provincie Limburg

Biografie


Raphaël Lepot is sinds september 2016 de EU-vertegenwoordiger van de Nederlandse provincie Limburg. Hij werkt zowel vanuit het provinciehuis in Maastricht als bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel. Hij is de vooruitgeschoven post van het provinciebestuur in Brussel en als zodanig aanspreekbaar voor provinciale medewerkers en derden.

Raphaël is als public affairs adviseur Brussel verbonden aan het cluster strategie van de provincie Limburg en werkt in teamverband samen met de vertegenwoordigers in Den Haag en Düsseldorf. Hij is verantwoordelijk voor het onderhouden van de politiek-bestuurlijke relaties tussen de Provincie Limburg en de Belgische en Europese instellingen in Brussel.

Raphaël heeft een Master Politics and Public Administration van de Universiteit van Konstanz en een Master European Governance van de Universiteit Utrecht.

Loopbaan


2016-huidig: Strateeg Public Affairs, Provincie Limburg, Maastricht & Brussel
2016:
Stagiair, Afdeling Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, Brussel
2013-2014:
Stagiair, Project Nederland en de toekomst van de Europese Unie(s), Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), Den Haag

Contact


T. +32 (0)2 737 99 74
M. +31 (0)6 117 103 06
E. lepot@nl-prov.eu
Provincie Limburg