Tim SlieringsEU beleidsmedewerker Provincie Flevoland

Biografie


Tim Slierings werkt sinds september 2015 bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel, waar hij samen met collega Sidony Venema de belangen van de provincie Flevoland behartigt. Hij begon als trainee bij Regio Randstad, waarna hij enkele maanden als vertegenwoordiger voor Regio Randstad heeft gewerkt. Sinds november 2016 zet hij zich in als EU beleidsmedewerker voor de provincie Flevoland, waarvoor hij voornamelijk in Brussel werkt en af en toe naar Lelystad afreist.

Naast het bereiken van de Europese doelstellingen van de provincie houdt hij zich bezig met (de toekomst van) Cohesiebeleid in HNP verband en Regionale Economie en de Urban Agenda in Regio Randstad verband. Verder ondersteunt hij de gedeputeerde van provincie Flevoland in zijn Europese werkzaamheden voor het Comité van de Regio’s en verschillende Europese samenwerkingsverbanden en netwerken.

Tim behaalde in 2016 zijn Master Europees Beleid aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft hij universitaire studies in Planologie en Europese Studies afgerond.

Loopbaan


2016 – heden    EU policy advisor Provincie Flevoland, Brussel
2015 – 2016       Trainee en vertegenwoordiger Regio Randstad, Brussel
2013 – 2016       EU customer representative Merck Chemicals, Amsterdam

Contact


M. +31 (0)6 27 11 37 42
E. slierings@nl-prov.eu

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.