Vacature HNP Communication Officer

 In Geen onderdeel van een categorie

HNP

Het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) biedt als vooruitgeschoven post een platform voor de gezamenlijke en individuele belangenbehartiging van de provincies, regionale partners en het IPO bij de Europese instellingen. Het HNP vervult een signalerende functie. Goede en tijdige informatie over Europees beleid en de vertaling naar de decentrale praktijk zijn van essentieel belang voor een effectieve en proactieve vertegenwoordiging. In het HNP in Brussel werken vertegenwoordigers van de twaalf provincies samen met partners uit de regio en een vertegenwoordiging van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Bij het HNP zijn zo’n 25 mensen werkzaam.

Ter versterking van ons team, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en creatieve Communicatiemedewerker (fulltime).

Functie

Je bent als communicatiemedewerker verantwoordelijk voor de verzameling, analyse en verspreiding van nieuws en informatie over Europees beleid dat relevant is voor de provincies. Je schrijft wekelijks artikelen voor de digitale nieuwsbrief ‘De Europese Ster’. In nauwe samenwerking met Kenniscentrum Europa decentraal in Den Haag ben je verantwoordelijk voor de eindredactie. Je bezoekt voorlichtingsbijeenkomsten, conferenties en seminars en destilleert daar nieuws uit. De communicatiemedewerker speelt een actieve rol bij het opstellen en uitvoeren van het interne en externe communicatiebeleid van het HNP. Denk hierbij aan de communicatie rondom HNP-bijeenkomsten, het ontvangen van bezoekersgroepen, het beheer van de HNP-website en social media en verslaglegging van interne vergaderingen. Je adviseert en zet je in voor de gezamenlijke Europese prioritaire dossiers en de te formuleren lobbydoelen. Als communicatiemedewerker werk je nauw samen binnen een team dat rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van de HNP-coördinator valt.

Jouw profiel

Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding (bijv. communicatie of Europese bestuurskunde) afgerond en een goed inzicht in het Europese besluitvormingsproces en actuele EU-beleidsontwikkelingen. Ervaring met het werkterrein is een pré. Je beschikt over een creatieve, initiatiefrijke en zelfstandige werkhouding. Je bent nieuwsgierig en in staat om dingen snel op te pakken. Actieve beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en passieve kennis van het Frans en Duits, gekoppeld aan uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn vereist. Kennis en ervaring met het beheren van een website en social media en oog voor nieuwe digitale ontwikkelingen zijn zeer gewenst. Ervaring of aantoonbare affiniteit met grafische vormgeving is een pré.

Ons aanbod

Wij bieden een interessante fulltime functie in Brussel (40 uur per week). Je komt in dienst van een vereniging naar Belgisch recht, wat inhoudt dat je automatisch recht hebt op zaken als een vergoeding voor openbaar vervoer en maaltijdcheques (per gewerkte dag). Het salaris bedraagt maximaal 3.400 euro bruto per maand (afhankelijk van opleiding en ervaring). Bovendien val je onder de groepsverzekering van het HNP (ziektekosten-, pensioenen- en invaliditeitsverzekering). Contract van 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Interesse?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rob van Eijkeren, HNP-coördinator, via +31(0) 6-53162937. Als je wilt solliciteren, stuur dan je CV en motivatiebrief vóór 3 september 2021 aan tondeur@nl-prov.eu. De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 9 september 2021. De functie start vanaf 1 oktober 2021.

www.nl-prov.eu

Recent Posts
Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.