Commissie vraagt input Interregional Innovative Investment instrument

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Commissie vraagt om input voor de invulling van het Interregional Innovative Investment instrument. De Commissie heeft dit investeringsinitiatief voor interregionale innovatie voorgesteld om partijen die betrokken zijn bij strategieën voor slimme specialisatie (S3) te ondersteunen bij samenwerking en opschaling en bij het brengen van innovatie op de Europese markt. Reageren op deze openbare raadpleging kan tot 30 september 2020.

Het voorgestelde Interregional Innovative Investment instrument, uitgevoerd onder EFRO, moet publiek-private investeringen gaan mobiliseren. Doelstellingen van het instrument zijn onder andere het versterken van samenwerking tussen verschillende EU-, nationale en regionale instrumenten en het versnellen van innovatie en het overdragen van onderzoeksresultaten.

Voor meer informatie en om te reageren op deze raadpleging kunt u terecht op deze pagina van de Europese Commissie. Reageren op deze openbare raadpleging kan tot 30 september 2020.

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Public consultation on Interregional Innovation Investment supported by the European Regional Development Fund (ERDF), Europese Commissie

Recent Posts