Commissieweek Europees Comité van de Regio’s

 In Geen onderdeel van een categorie

Afgelopen week waren er twee commissie vergaderingen van het Europees Comité van de Regio’s. Op dinsdag 16 februari vergaderde de CIVEX-commissie en op woensdag 17 februari de SEDEC-commissie.

CIVEX-vergadering

Op dinsdag 16 februari was de CIVEX-commissie vergadering. Verschillende rapporteurs presenteerden hun ontwerpadviezen en er waren twee themadebatten. Ook zijn de nieuwe prioriteiten van de CIVEX-commissie voor 2021 vastgesteld. De nieuwe prioriteiten betreffen de volgende vijf punten:

1. Conferentie over de toekomst van Europa

2. Migratie en Integratie

3. Betere regelgeving en actieve subsidiariteit

4. Rechtsstaat en plaatselijke democratie

5. Versterking van de veerkracht in de buurt en in de wereld

SEDEC-vergadering

De volgende dag, woensdag 17 februari, was de SEDEC-commissie vergadering. Rapporteur Yoomi Renström presenteerde haar ontwerpadvies over het EU-actieplan tegen racisme. Volgens Renström staan lokale en regionale overheden in de frontlinie als het gaat om de aanpak van racisme en haatdelicten, de bescherming van kwetsbare groepen en minderheden en de bevordering van sociale cohesie. Ook de rapporteurs Jan Trei (Actieplan Digitale Media), Peter Kaiser (Europees minimumloon) en Emil Boc (Europees Onderwijsruimte 2025) presenteerden hun ontwerpadviezen tijdens deze vergadering.

Door:

Maud de Jong, Huis van de Nederlandse Provincies


Recent Posts