Consultatie voor het Green Claims Initiative

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Commissie heeft een publieke consultatie geopend over het initiatief voor groene claims. De consultatie loopt tot 3 december 2020. De consultatie heet de ‘’Environmental performance of products & businesses – substantiating claims’’. De Commissie hoort graag uw mening over het initiatief.  

Green Claims Initiative 

Volgens dit initiatief moeten bedrijven beweringen over de ecologische voetafdruk van hun producten en/of diensten vaststellen met behulp van standaardmethoden. Het doel hiervan is om de claims betrouwbaar, vergelijkbaar en controleerbaar te maken in de hele EU. Ook is het initiatief een manier om ‘greenwashing,’ bedrijven die een verkeerde indruk geven van hun milieu-impact, tegen te gaan. Het moet commerciële kopers en investeerders helpen om duurzamere beslissingen te nemen en het vertrouwen van de consument in groene labels te vergroten. Dit staat mede vermeldt in het actieplan voor een circulaire economie voor een schoner en concurrerender Europa. 

Uw Feedback 

De Europese Commissie wil graag uw mening horen. De feedbackperiode is geopend van 27 augustus 2020 tot 3 december 2020. U kunt uw mening over aspecten van de wetgeving en het beleid van de EU geven via openbare raadplegingen, voordat de Commissie de voorstellen afrond. U kunt uw feedback geven via de online enquête op deze pagina

Bron:  

Green Claims Initiative, European Circular Economy Stakeholder Platform.  

Meer informatie: 

Over deze consultatie, de Europese Commissie.  

Environmental performance of products & businesses – substantiating claims, de Europese Commissie.  

Recent Posts