De EU-fondsenwijzer: hulp met de juiste financiering

 In Geen onderdeel van een categorie

Op 14 oktober is op het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) de Europese fondsenwijzer gelanceerd, een tool waarmee decentrale overheden en andere organisaties op een handige wijze passende financiering voor hun project kunnen zoeken. De online fondsenwijzer moet een belangrijk instrument worden voor decentrale overheden en organisaties die meer inzicht willen krijgen in de mogelijkheden om hun project te bekostigen.

Lancering fondsenwijzer

Twee weken geleden is de EU-fondsenwijzer gelanceerd op het HNP in Brussel. Deze fondsenwijzer bestaat uit de beschikbare Europese fondsen en subsidies, om zo op een toegankelijke manier decentrale overheden en andere organisaties wegwijs te maken in de opties die zij hebben om hun projecten van subsidies te voorzien. Onder meer Robert de Groot, Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de EU; Arthur van Dijk, HNP-voorzitter en Commissaris van de Koning in Noord-Holland; Rob Jonkman, lid VNG Commissie Europa en Internationaal en het Europees Comité van de Regio’s; Hein Pieper, vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen; en Koen Delanghe, Europese Commissie DG Regional and Urban Policy, programma-manager unit Oostenrijk, Duitsland en Nederland, leverden bijdragen tijdens de lancering. Een uitgebreide samenvatting daarvan, kunt u hier lezen.

Heeft u de lancering gemist en zou u willen terugkijken? Dat kan via https://we.tl/t-zZSfFmODar.

Duidelijkheid

De EU-fondsenwijzer is een initiatief van Europa decentraal, het Interprovinciaal Overleg & het Huis van de Nederlandse Provincies, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Unie van Waterschappen. De organisaties zagen, zoals Gertrude Kort van Europa decentraal aangaf tijdens de lancering, dat er sterk behoefte was aan een duidelijkere informatievoorziening over Europese fondsen en subsidies. Hieruit is de huidige online tool voortgevloeid. Wij hopen dat u er graag gebruik van maakt!

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies


Recent Posts