Doe mee aan de Intelligent Cities Challenge

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Commissie lanceerde onlangs de Intelligent Cities Challenge (ICC) als opvolger van de Digital Cities Challenge (DCC). Het 2,5 jarige programma gaat 100 steden in de EU ondersteunen om technologische transformatie aan te moedigen, een groen Europa op te bouwen en intelligente en duurzame groei in Europese steden te bevorderen.

Ondersteuning bij uitdagingen

De Intelligent Cities Challenge wil 100 kleine en middelgrote EU-steden helpen om groene, klimaat neutrale, duurzame groei te bevorderen, stedelijke uitdagingen aan te pakken en de kwaliteit van leven te verbeteren. Het programma biedt ondersteuning door het gebruik van innovatieve technologieën te bevorderen en steden ontvangen ondersteuning op verschillende manieren, zoals adviesdiensten voor steden en lokale belanghebbenden, veldbezoeken door experts, toegang tot online tools en een marktplaats voor intelligente stadsoplossingen.

Meer informatie

Voor meer informatie of om uw stad aan te melden kunt u terecht op de website van de Intelligent Cities Challenge. De deadline voor het indienen van aanvragen ligt op 29 mei 2020.

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Meer informatie:

100 Intelligent Cities Challenge, Europese Commissie

Recent Posts