EU-steun voor innovatieve regio’s

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Commissie maakte op 7 januari de winnaars bekend van een nieuw door de EU gefinancierd initiatief voor interregionale partnerschappen. De Commissie heeft vier interregionale partnerschappen geselecteerd. Een van de partnerschappen is de European Hydrogen Valleys, op initiatief van de regio Noord-Nederland.

Geselecteerde partnerschappen

In juli 2020 deed de Europese Commissie een oproep tot het indienen van voorstellen. Uit de inzendingen zijn vier interregionale partnerschappen geselecteerd op vier gebieden: innovatieve oplossingen ter bestrijding van de coronapandemie, een circulaire economie in de gezondheidszorg, duurzaam digitaal toerisme en waterstoftechnologieën in koolstofintensieve regio’s.

Ontwikkeling waterstoftechnologieën in koolstofintensieve regio’s

Het partnerschap European Hydrogen Valleys onder regie van Noord-Nederland, wordt samengevoegd met een ander partnerschap om innovatieve en geografisch grootschalige oplossingen op basis van waterstoftechnologieën in koolstofintensieve regio’s te ontwikkelen.

Steun

De geselecteerde partnerschappen krijgen steun van deskundigen van de Commissie, voor bijvoorbeeld advies over hoe EU-fondsen het beste kunnen worden gecombineerd voor projectfinanciering. Naast praktische steun kan elk partnerschap extern advies krijgen (maximaal € 100.000) voor opschaling en commercialisering.  Dit geld komt uit het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO).

Door:
Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:
Coronavirus – respons en herstel: EU-steun voor regio’s ter bevordering van de samenwerking bij innovatieve proefprojecten, Europese Commissie

Recent Posts