#EURegionsWeek in 2020 drie weken

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Week van Regio’s en Steden (#EURegionsWeek) zal in 2020 een andere opzet krijgen dan voorgaande jaren. Vanwege de nasleep van de coronacrisis en een record aan aanmeldingen van partners, is besloten dit jaar niet één week te organiseren, maar drie weken.

Aanpassingen

De 18e editie van de Europese Week van Regio’s en Steden, georganiseerd door DG REGIO en het Europees Comité van de Regio’s, had van 12 tot 15 oktober 2020 plaats moeten vinden in Brussel. In verband met de maatregelen door het coronavirus, bleek het onmogelijk om in één week meer dan 500 bijeenkomsten te organiseren met respect voor de social distancing maatregelen. Als alternatief is besloten het evenement drie weken te laten beslaan, waarbij veel sessies online zullen plaatsvinden.

Onder het motto “Restart. Europe. Together” zullen de drie weken verschillende thema’s hebben. Week 1, van 5 tot 9 oktober staat in het thema “Empowering Citizens”. In de tweede week, van 12 tot 15 oktober, staan cohesie en samenwerking centraal. De derde week, van 19 tot 22 oktober, staat in het teken van een groen Europa, in samenwerking met de Europese Groene week.         

Relevantie regio’s in EU-besluitvorming

De #EURegionsWeek is het grootste jaarlijkse evenement in Brussel gewijd aan regionaal beleid. Het is uitgegroeid tot een uniek communicatie- en netwerkplatform dat regio’s en steden uit heel Europa samenbrengt, waaronder politici, bestuurders, experts en academici. In 2019 bereikte de #EURegionsWeek een recordhoogte van meer dan 9000 deelnemers en meer dan 330 sessies. Het evenement dient als platform voor het bespreken en presenteren van de ontwikkeling van het EU-cohesiebeleid en het bewust maken van besluitvormers van het belang van regio’s en steden bij de EU-beleidsvorming.

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

#EURegionsWeek: Three in One, Europese Commissie

Recent Posts