European Circular Bioeconomy Fund verleent financiering aan Nederlands bedrijf

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Commissie en de Europese Investeringsbank (EIB) maakten op 1 oktober bekend dat de eerste tranche van het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) is toegekend. HET ECBF is een aandelenfonds dat exclusief is gewijd aan de bio-economie en de circulaire bio-economie in de EU en de Horizon 2020-geassocieerde landen.

Oplossen financieringstekort

Het nieuwe fonds biedt aandeleninvesteringen aan innovatieve bio-economie in de groeifase en circulaire bio-economie bedrijven en projecten. De ECBF wil een belangrijk financieringstekort op dit gebied opvullen door publieke en private investeringen te mobiliseren om innovatieve biobased bedrijven en projecten met een groot potentieel voor innovatie en uitmuntendheid op te schalen.

Nederlands bedrijf

De eerste financiering van € 82 miljoen wordt door de ECBF verstrekt aan innovatieve groeistadiumbedrijven en -projecten. Deze eerste investering werd onder andere gedaan in het Nederlandse bedrijf PeelPioneers B.V., dat baanbrekende technologie gebruikt om afval van sinaasappelschillen om te zetten in essentiële oliën, smaak- en geurstoffen, voedingsvezels en diervoeder. Een ander bedrijf dat in aanmerking komt is Prolupin GmbH, ontwikkelaar van plantaardig eiwit en zuivelalternatieven.

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Joint action for bio-based industries: EIB, European Commission and ECBF Management GmbH launch circular bioeconomy fund with a target size of €250 million, EIB

Meer informatie:

European Circular Bioeconomy Fund

Recent Posts