Europese conferentie over duurzame en innovatieve mobiliteit in steden en regio’s

 In Geen onderdeel van een categorie

Van 30 november tot en met 3 december vindt de Europese conferentie over duurzame en innovatieve mobiliteit in steden en regio’s volledig online plaats. De Regio Arnhem-Nijmegen is dit jaar co-host en organiseert het congres samen met de provincie Gelderland en Polis.

Sprekers

Tijdens de openingssessie houdt Maarten Tjallingi als fietsburgemeester van de regio een presentatie. Eurocommissaris voor Transport Adina Vălean zal namens de Europese Commissie afsluiten met een keynote speech over de Green Deal. Gedurende het hele congres dragen verschillende burgemeesters en wethouders bij zoals burgemeester Marcouch van Arnhem en wethouder Tiemens van Nijmegen. Een Green Deal Summit maakt onderdeel uit van het programma, met deelname van Europese burgemeesters en o.a. Diederik Samsom (Kabinetschef van EU-vicevoorzitter Frans Timmermans) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Meet the Dutch

De regio Arnhem-Nijmegen presenteert zich, binnen de grotere context van Gelderland, met het programmaonderdeel Meet the Dutch. Aan de hand van vier inspirerende cases kunnen de deelnemers kennis opdoen over (e)HUBS, CleanMobile Energy, Verandering van mobiliteitsgedrag en de Zero emissie-corridor tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Meet the Dutch is tijdens de vierdaagse conferentie dagelijks live te zien van 13.15 – 13.45 uur met steeds een nieuw thema. Elke sessie biedt ruimte voor interactie tussen sprekers en kijkers.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de Polis website.

Recent Posts