Datum en tijd
11 oktober 2017 / 16:00 - 20:00

Locatie
Vertegenwoordiging van Noordrijn-Westfalen

Uitnodiging: Mobiliseer het potentieel van Europese grensoverschrijdende samenwerking

In september publiceert de Europese Commissie de communicatie “Boosting growth and cohesion in EU border regions”. De kern hiervan bestaat uit een reeks aanbevelingen om grensoverschrijdende obstakels aan te pakken. In reactie hierop organiseert het Huis van de Nederlandse Provincies, in samenwerking met de EU-vertegenwoordiging van Noordrijn-Westfalen als gastheer, en de vertegenwoordigingen van Nedersaksen, Vlaanderen, het secretariaat generaal van de Benelux Unie, Euregio Rijn Maas Noord, en het Instituut voor transnationaal en grensoverschrijdende samenwerking en mobiliteit (ITEM), een event over het mobiliseren van potentieel in Europese grensregio’s.

Meld u hier aan voor het side-event op woensdag 11 oktober 2017, 16u00 – 20u00.

De voertalen zijn Duits en Nederlands en worden simultaan vertaald.


Einladung: Das Potenzial der Europäischen grenzüberschreitenden Zusammenarbeit mobilisieren

Im September wird die Europäische Kommission ihre Mitteilung über „Boosting growth and cohesion in EU border regions“ veröffentlichen. Im Kern besteht diese Mitteilung aus einer Reihe von Empfehlungen, um sich mit grenzüberschreitenden Hindernissen auseinanderzusetzen. Als Reaktion darauf organisiert das Haus der Niederländischen Provinzen in Zusammenarbeit mit den EU-Vertretungen von Nordrhein-Westfalen als Gastgeber, Niedersachsen, Flandern, dem Generalsekretariat der Benelux-Union, der Euregio Rhein Maas Nord und dem Institut für transnationale und grenzüberschreitende Zusammenarbeit und Mobilität (ITEM) ein Event über die Mobilisierung des Potenzials in Europäischen Grenzregionen.

Registrieren Sie sich hier für die Veranstaltung! Mittwoch, den 11. Oktober 2017, 16u00 – 20u00.

Die Sprachen sind Deutsch und Niederländisch und werden simultan übersetzt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.