Wanneer

14 oktober 2021    
11:00 - 12:00

Waar

Online evenement
Trierstraat 59-61, Brussel

Evenement type

Op donderdag 14 oktober is het zover: de lancering van de EU-fondsenwijzer. Een handige online tool voor gemeenten, provincies en waterschappen, maar ook voor andere organisaties die op zoek zijn naar de juiste financiering voor een plan, project of een campagne. De fondsenwijzer is een initiatief van Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Huis van de Nederlandse Provincies & Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en Kenniscentrum Europa decentraal.

Subsidiekansen

Decentrale overheden staan voor grote maatschappelijke opgaven: bijvoorbeeld op het gebied van klimaat en digitalisering. De Europese Unie biedt regelmatig kansen voor (mede)financiering van projecten, maar het vinden van financieringsmogelijkheden blijkt in de praktijk vaak een flinke uitdaging. De EU fondsenwijzer informeert decentrale overheden welke subsidies er zijn en welke voorwaarden er gelden. Tijdens de lancering wordt de EU-fondsenwijzer verder toegelicht en wordt er specifiek ingegaan op het gebruik van de tool.

Sprekers

Robert de Groot, Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de EU, Arthur van Dijk, Voorzitter Huis van de Nederlandse Provincies, Rob Jonkman, lid VNG Commissie Europa en Internationaal en het Europees Comité van de Regio’s, Hein Pieper, Vicevoorzitter Unie van Waterschappen en Koen Delanghe, Europese Commissie DG Regional and Urban Policy, programma-manager unit Oostenrijk, Duitsland en Nederland zullen een bijdrage leveren.

In het panel: Sacha Koppert, Programmamanager OPZuid/Stimulus, Luc van Raaij, Coördinator Cluster Europa, Provincie Utrecht en Gertrude Kort, Adviseur Kenniscentrum Europa decentraal.

Aanmelden

Wilt u de online lancering van de EU-fondsenwijzer op 14 oktober tussen 11:00 en 12:00 uur bijwonen? Meld u dan hier aan. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Femke Boersma (boersma@nl-pov.eu / tel. +31640827693)
    Communicatieadviseur Huis van de Nederlandse Provincies
  • Barend Tensen (b.tensen@europadecentraal.eu / tel. +31643230769)
    Communicatieadviseur Kenniscentrum Europa decentraal