Nieuwe vacatures voor detachering bij de Europese Commissie

 In Geen onderdeel van een categorie

Het is mogelijk om als ambtenaar voor een aantal jaren te worden gedetacheerd bij de Europese Commissie (EC) als ‘nationaal expert’. De nieuwste vacatures worden maandelijks in de Europese Ster gepubliceerd. Onderstaande vacatures hebben als deadline 26 april en 25 mei 2021..

Nationaal experts worden voor een periode van twee of drie jaar ingezet bij een van de Directoraten Generaal van de Commissie of in sommige gevallen bij een andere Europese instelling. De betaling geschiedt vanuit de detacherende overheidsorganisatie.

Wie interesse heeft in een functie als nationaal expert bij de Commissie moet hierover eerst intern akkoord bereiken binnen de eigen overheidsorganisatie. Deze moeten namelijk zorg dragen voor de doorbetaling van het salaris. Van de EC krijgt de nationaal expert in de meeste gevallen een aanvullende dagelijkse toeslag voor het werken bij deze Europese instelling. Vervolgens loopt de sollicitatie via de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PV EU) met behulp van een CV in het Europese format. Sollicitaties direct gericht aan de EC worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de interne procedure kunt u contact opnemen met Rob van Eijkeren, coördinator van het Huis van de Nederlandse Provincies te Brussel: vaneijkeren@nl-prov.eu.

Voor meer achtergrondinformatie over het solliciteren op ‘nationaal expert’ functies bij de Commissie kunt u contact opnemen met de PV EU: bre-abd@minbuza.nl.

Nieuwe vacatures 

Deadline 26 april 2021

Seconded National Expert, DG ENER, unit A4

Deadline 25 mei 2021

Seconded National Expert, DG AEC, unit D1

Seconded National Expert, DG GROW, unit D4

Seconded National Expert, DG INTPA, unit F2

Seconded National Expert, DG REFORM, unit B2

Seconded National Expert, DG RTD, unit A4

Seconded National Expert, DG SANTE, unit D1

Het CV moet in PDF of Word format worden opgemaakt in Engels, Frans of Duits.

Website Europees CV

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies


Recent Posts