Provincie Overijssel zoekt Senior medewerker Europa

 In Geen onderdeel van een categorie

Wat ga je doen?

Onze vertegenwoordiging in Brussel wordt versterkt. Daarom zoeken we een nieuwe collega die Brussel en Overijssel verbindt.

Als medewerker Europa zorg je in nauwe samenwerking met je collega’s in Overijssel en in Brussel voor de (door)ontwikkeling en uitvoering van de Europa-agenda van Overijssel. Je hebt hierbij oog voor de belangen van de Overijsselse regio’s en partners.

Dat betekent onder meer dat je:

 • een relevant en specifiek-inhoudelijk netwerk bouwt en onderhoudt. Dit bestaat uit contacten bij de Europese Instellingen, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, het Comité van de Regio’s en andere relevante stakeholders zoals het Huis van de Nederlandse Provincies, die van belang zijn voor provincie en regio;
 • het bestuur adviseert en assisteert bij de ontwikkeling en het onderhouden van een bestuurlijk (Europees) netwerk;
 • anticipeert en acteert op actuele Europese ontwikkelingen ten aanzien van de provinciale en regionale prioriteiten en dat je het bestuur en de ambtelijke organisatie (gevraagd en ongevraagd) informeert en – waar nodig – adviseert over deze ontwikkelingen en de te voeren strategie voor bijvoorbeeld beleidsbeïnvloeding. Belangrijk is om die ontwikkelingen te duiden en te vertalen naar concrete acties of activiteiten;
 • Oost-Nederland in Europa profileert;  coalities smeedt voor projecten (financiering) en zorgt voor onderlinge kennisuitwisseling;
 • bestuurlijke en ambtelijke werkbezoeken in Brussel initieert en begeleidt.

Je komt terecht in het team Strategie waar je in nauwe samenspraak met de lobbyisten van Oost-Nederland in Brussel, Den Haag en Düsseldorf de uitwisseling van informatie en netwerken bevordert. Je werkt hoofdzakelijk vanuit het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel, maar bent ook met regelmaat op het provinciehuis in Zwolle te vinden.

We zoeken een collega voor 32 tot 36 uren per week.

Wat breng jij mee?

 • Je bent goed geïnformeerd over provinciale en Europese maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je weet in te spelen op deze ontwikkelingen met acties en activiteiten die bijdragen aan het realiseren van de provinciale en regionale ambities. De Europese besluitvormingsprocedures en beleidsontwikkeling, en de organisatie van de Europese instellingen hebben geen geheimen voor je. Je hebt aantoonbaar academisch denk- en werkniveau. Als sparringpartner van bestuurders heb je gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent een generalist met een ‘hands on-instelling’ en werkt zowel zelfstandig als goed samen met anderen.
 • Je bent in staat je snel in te werken op  inhoudelijke dossiers en de hoofdlijnen ervan te analyseren (mede vanuit een bestuurlijke invalshoek). Naast je inhoudelijke kennis  is jouw opstelling de sleutel tot succes in deze rol. Met andere woorden, je kunt inhoudelijk en relationeel comfort bieden.
 • Contacten leg je moeiteloos en je bent initiatiefrijk.
 • Je communiceert makkelijk en overtuigingskracht is een van je grootste talenten. Je spreekt je talen, in ieder geval Nederlands en Engels. Beheersing van Duits en/of Frans (of de bereidheid hierin te investeren) is een pré.
 • Reizen tussen verschillende locaties en variatie in je werktijden maakt standaard onderdeel uit van je werk en vormt voor jou geen belemmering.

Over de eenheid

Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en concernzaken, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is de verbindende schakel tussen bestuur, organisatie, partners en de inwoners van Overijssel. Samen met jouw collega’s draag je het profiel van de provincie Overijssel uit naar de buitenwereld. Een provincie met een eigentijds bestuur, die werkt aan een krachtige economie in een prettige en veilige leefomgeving.

De eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Control & Advies, Bestuur, Communicatie, Kabinet, Strategie en Ondersteuning.

Wij bieden

Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal € 3.956,65 en maximaal € 5.652,35 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 3 jaar. Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, die bij goed functioneren wordt verlengd voor de resterende periode.

Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Wij vinden de continue ontwikkeling van onze medewerkers en het optimaal benutten van de aanwezige talenten belangrijk. Dit betekent dat er voldoende ruimte is voor het volgen van opleidingen of studie. Dit faciliteren we via een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je in overleg kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Interne mobiliteit

Onze organisatie hecht waarde aan mobiliteit van haar medewerkers en wil dit stimuleren. Medewerkers die nu nog niet aan de functie-eisen voldoen, maar denken daaraan binnen afzienbare tijd wel te kunnen voldoen, worden aangemoedigd te solliciteren.

Geïnteresseerd?

Het 1e gesprek vindt plaats op 2 juli 2020. Het 2e sollicitatiegesprek is op 8 juli 2020 en de derde ronde op 13 juli 2020. Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie maak je kennis met een aantal medewerkers van het team.

Je kunt solliciteren tot en met 23 juni 2020 via deze link.

Voor vragen over de vacature en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen via het contactformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Recent Posts