Realizing a hydrogen valley in the Euro delta

 In Geen onderdeel van een categorie

Op 15 oktober organiseerde het Huis van de Nederlandse Provincies samen met Duitse en Vlaamse partners het webinar ‘Realizing a hydrogen valley in the Euro delta’. Een online side event in het kader van de Europese week van Regio’s en Steden. In het webinar werd het belang, de verschillende mogelijkheden en technische hindernissen bij de introductie van waterstof voor het mede realiseren van de Europese Green Deal toegelicht.

Best practices en aanbevelingen

Door middel van vijf presentaties werden best practices uit Nederland, Noordrijn Westfalen, Nedersaksen en Vlaanderen gedeeld en aanbevelingen gedaan aan de Europese instellingen over hoe we een goed verbonden en duurzame waterstof toekomst voor alle Europese regio’s kunnen verzekeren en financieren.

Het panel, bestaande uit Mark van Stiphout (Europese Commissie, directoraat-generaal Energie), Andries Gryffroy (lid van het Vlaams parlement namens NV-A) en Sebastian Gras (adviseur voor energie- en atoomvraagstukken bij de permanente vertegenwoordiging van Duitsland bij de Europese Unie) reflecteerde op elke presentatie vanuit expertise en ervaring.

Samenwerking essentieel

Het online side-event wees op veel goodwill van verschillende betrokken partijen, ondanks dat men van mening is dat er nog veel werk moet worden verzet. Samenwerking is essentieel bij de realisatie van een uitgebreid waterstofnetwerk én opgebouwde kennis moeten worden uitgewisseld. De deelnemers zijn allen van mening dat denken op Europees niveau noodzakelijk is om van een Europese toekomstbestendige waterstofstrategie een succes te maken.

Terugkijken

Geïnteresseerden kunnen het gehele side-event terugkijken via deze link.

Door:
Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Recent Posts