Sidony VenemaVertegenwoordiger Provincie Flevoland

Biografie


Sidony Venema startte in 1997 in Brussel. Zij is de regionale vertegenwoordiger van de Provincie Flevoland sinds 2000. Het is haar verantwoordelijkheid om lobby activiteiten voor zowel Flevoland,  de Regio Randstad samenwerking als het Huis van de Nederlandse Provincies uit te voeren.

Sidony houdt zich voor Flevoland voornamelijk bezig met de onderwerpen hernieuwbare energie, duurzame en innovatieve regionale ontwikkeling en agrofood. In HNP-verband is Sidony een van de contactpersonen binnen het dossier toekomst van het cohesiebeleid na 2020.

Sidony is verantwoordelijk voor het aanleveren van expert advies en kennis voor een breed aantal onderwerpen voor de regio. Sinds 1999 is Sidony tevens assistent voor Leden van het Europees Comité van de Regio’s. Hiervoor bereidt zij politieke adviezen voor, en volgt het werk van de COTER, ECOS en NAT commissies en de plenaire van het CvdR op. Sidony was nauw betrokken bij het ontwerp van een aantal CvdR opinies waaronder: Implementing the Community Lisbon programme: financing SME growth- adding European value en The financial rules applicable to the general budget of the Union.

Loopbaan


1999 – huidig: EU vertegenwoordiger, Provincie Flevoland, Lelystad en Brussel

2000 – 2015: HNP-contactpersoon op de dossiers luchtkwaliteit, biodiversiteit en bodem, en cohesiebeleid, Brussel

1997 – 1999: EU-informatie medewerker, Randstad provincies en energie bedrijven, Brussel

Contact


T. +32 (0)2 737 99 54
M. +31 (0)6 183 00 184
E. venema@nl-prov.eu