Sidony VenemaVertegenwoordiger Provincie Flevoland

Biografie


Sidony Venema startte in 1997 in Brussel, sinds 1999 is zij vertegenwoordiger van de Provincie Flevoland. Samen met collega Tim Slierings is Sidony verantwoordelijk voor het uitvoeren van lobby activiteiten voor zowel Flevoland, de Regio Randstad als het Huis van de Nederlandse Provincies.

Sidony houdt zich voor Flevoland voornamelijk bezig met de onderwerpen hernieuwbare energie, duurzame en innovatieve regionale ontwikkeling, visserij en agrofood. In HNP-verband is Sidony een van de contactpersonen voor het dossier toekomst van het cohesiebeleid na 2020.

Sidony is verantwoordelijk voor het aanleveren van expert advies en kennis voor een breed aantal onderwerpen voor de regio. Sidony tevens assistent voor Flevolandse leden van de Conference of Perifere and Maritime Regions en het Europees Comité van de Regio’s. Hiervoor bereidt zij politieke adviezen voor, en volgt het werk van de COTER, ECOS, NAT en Brexit-commissies en de plenaire van het CvdR op. Sidony was nauw betrokken bij het ontwerpen van een aantal CvdR opinies waaronder: Implementing the Community Lisbon programme: financing SME growth- adding European value, The financial rules applicable to the general budget of the Union en European Regional Development Fund and Cohesion Fund 2021-2027.

Loopbaan


1999 – heden    EU vertegenwoordiger, Provincie Flevoland, Lelystad en Brussel
2000 – 2015       HNP-contactpersoon op de dossiers luchtkwaliteit, biodiversiteit en bodem, en cohesiebeleid, Brussel
1997 – 1999       EU-informatie medewerker, Randstad provincies en energie bedrijven, Brussel

Contact


M. +31 (0)6 18 30 01 84
E. venema@nl-prov.eu

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.