Sidony VenemaVertegenwoordiger Provincie Flevoland

Biografie


Sidony Venema werkt sinds 1997 in Brussel,  vanaf 1999 als de EU-vertegenwoordiger van de Provincie Flevoland. Sidony is verantwoordelijk voor het uitvoeren van belangenbehartiging en signalering voor zowel Flevoland, als het Huis van de Nederlandse Provincies en werkt nauw samen met regio randstad provincies.

Sidony houdt zich voor Flevoland voornamelijk bezig met de onderwerpen energie, duurzame en innovatieve regionale ontwikkeling, visserij en agrofood. In HNP-verband is Sidony dossierhouder voor het dossier Regionale economie en de toekomst van het cohesiebeleid.

Sidony is verantwoordelijk voor het aanleveren van advies en kennis voor een breed aantal onderwerpen voor de regio. Ze ondersteunt de Flevolandse gedeputeerden in de Conference of Perifere and Maritime Regions en het Europees Comité van de Regio’s. Hiervoor bereidt zij politieke adviezen voor, en volgt het werk van de COTER, ECON, NAT en Brexit-commissie en de plenaire van het Comité op. Sidony schreef als expert de Comité-adviezen:

1) Implementing the Community Lisbon programme: financing SME growth- adding European value;
2) The financial rules applicable to the general budget of the Union;
3) European Regional Development Fund and Cohesion Fund 2021-2027;
4) The role of the EU’s cohesion policy with respect to intelligent and innovative economic change in the regions against the backdrop of the Corona;
5) Do no harm to cohesion – A cross-cutting principle contributing towards cohesion as an overall objective and value of the EU.

Loopbaan


1999 – heden    EU vertegenwoordiger, Provincie Flevoland.
2000 – 2015       HNP-contactpersoon op o.a. de dossiers luchtkwaliteit, biodiversiteit en bodem, en cohesiebeleid, Brussel
1997 – 1999       EU-informatie medewerker, Randstad provincies en energie bedrijven, Brussel

Contact


T. +31 (0)6 18 30 01 84
E. venema@nl-prov.eu