Comité van de Regio’s lanceert Oekraine Info-Support Hub voor regio’s en steden

 In Geen onderdeel van een categorie

Wenst uw regio of stad hulp bij het opvangen en bijstaan van Oekraïense vluchtelingen? Wilt u juist andere regio’s en steden in de EU en Oekraïne steunen bij de gevolgen van de oorlog? Het Europees Comité van de Regio’s heeft een Info-Support Hub opgezet om deze behoeftes samen te brengen.

Info-Support Hub

Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) heeft een Info-Support Hub gelanceerd om regio’s en steden te ondersteunen bij het opvangen, bijstaan en assisteren van Oekraïense vluchtelingen. Decentrale overheden kunnen op verschillende manieren hulp aanbieden en hulp vragen met deze tool. Zo koppelt de Hub specifieke behoeften van regio’s en steden in de EU rondom de opvang van vluchtelingen aan specifieke ondersteuning die andere decentrale overheden in de EU willen verlenen. Deze ondersteuning bestaat bijvoorbeeld uit informatievoorziening, noodpakketten, logistieke hulp, vertalers of onderwijs. De tool biedt daarbij een overzicht van alle beschikbare financiële, technische en juridische EU-middelen voor de opvang van vluchtelingen. Verder kunnen Europese decentrale overheden humanitaire hulp bieden aan Oekraïense regio’s en steden.

Wenst uw regio of stad hulp te verlenen of te krijgen? Mail dan naar supportukraine@cor.europa.eu.

Verdeling van de lasten

Al eerder deelde het CvdR manieren waarop decentrale overheden Oekraïne concreet kunnen helpen, die aansloten op de lokale behoeftes. Door de enorme vluchtelingenstroom kunnen veel EU-regio’s inmiddels alle hulp gebruiken. De Info-Support Hub hoopt hieraan bij te dragen. Apostolos Tzitzikostas, de voorzitter van het CvdR, zei over de Hub: “Europa’s regio’s, steden en dorpen hebben tot nu toe bijna 4 miljoen Oekraïense vluchtelingen verwelkomd en bieden hen onderdak, voedsel en ondersteuning. (…) Ik roep alle regionale en lokale bestuurders van de EU op om zich bij ons solidariteitsproject aan te sluiten en onze grensregio’s te steunen, die niet alleen alle miljoenen gezinnen kunnen helpen die door oorlog zijn ontheemd.”

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Help Ukraine: Info-Support Hub – Europees Comité van de Regio’s

Meer informatie:

Help Ukraine refugees – Europees Comité van de Regio’s

Get support and funds – Europees Comité van de Regio’s

Humanitarian aid to Ukraine – Europees Comité van de Regio’s

Europese decentrale overheden tonen zich solidair met Oekraine – Huis van de Nederlandse Provincies

Ukraine: EU turns to regions and cities to support refugees – Europees Comité van de Regio’s


Recent Posts