Femke BoersmaCommunication Officer

Biografie


Femke Boersma werkt sinds 2021 als Communication Officer voor het Huis van de Nederlandse Provincies. In deze rol is ze verantwoordelijk voor de verzameling, analyse en verspreiding van informatie over Europees beleid dat relevant is voor de provincies. Zo is ze onder meer verantwoordelijk voor de interne en externe communicatiestrategie van het HNP, om zo de vereniging maximaal te bedienen in binnen- en buitenland.

Daarbij schrijft ze wekelijks artikelen in haar rol als eindredacteur voor de nieuwsbrief De Europese Ster, die het HNP samen met Kenniscentrum Europa decentraal uitbrengt. Hiermee houden we onze leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het Europees beleid. Verder beheert ze de communicatiekanalen, zoals de sociale media en de HNP-website, en gaat ze over de communicatie rondom HNP-bijeenkomsten.

Loopbaan


Voorafgaand aan deze functie heeft Femke haar twee masters European Governance aan de Masaryk Univerzita in Tsjechië en de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens deze master heeft Femke in Brussel als stagiair bij Neth-ER gewerkt.

Ze heeft de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen eveneens aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Femke heeft tijdens deze bachelor een minor gevolgd aan de Universiteit van Haifa, in Israël, over Arabisch-Israëlische relaties en de Arabische taal en cultuur. Ze spreek vloeiend Nederlands en Engels en heeft een goede beheersing van het Duits.

Femke is van 2023 tot 2025 bestuurslid Strategie & Externe Relaties van het Hartmans Young Professionals for Europe (HYPE) netwerk.

Contact


T. +31 (0)6 40 82 76 93
E. boersma@nl-prov.eu