Femke BoersmaCommunication Officer

Biografie


Femke Boersma werkt sinds 2021 als Communication Officer voor het Huis van de Nederlandse Provincies. Ze is verantwoordelijk voor de verzameling, analyse en verspreiding van informatie over Europees beleid dat relevant is voor de provincies. Dit houdt onder meer in dat ze over de interne en externe communicatiestrategie gaat, eindredacteur is voor de Europese Ster, de communicatiekanalen beheert en de communicatie rondom HNP-bijeenkomsten regelt.

Loopbaan


Voorafgaand aan deze functie heeft Femke haar twee masters European Governance aan de Masaryk Univerzita in Tsjechië en de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens deze master heeft Femke in Brussel als stagiair bij Neth-ER gewerkt.

Ze heeft de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen eveneens aan de Universiteit Utrecht gevolgd. Femke heeft tijdens deze bachelor een minor gevolgd aan de Universiteit van Haifa, in Israël, over Arabisch-Israëlische relaties en de Arabische taal en cultuur. Ze spreek vloeiend Nederlands en Engels en heeft een goede beheersing van het Duits.

Femke is van 2023 tot 2025 bestuurslid Strategie & Externe Relaties van het Hartmans Young Professionals for Europe (HYPE) netwerk.

Contact


T. +31 (0)6 40 82 76 93
E. boersma@nl-prov.eu