Enquête Europese Green Deal voor lokale en regionale overheden

 In Geen onderdeel van een categorie

Het Europees Comité van de Regio’s lanceert een enquête over de rol van lokale en regionale autoriteiten bij het realiseren van de doelstellingen van de Europese Green Deal. Het doel is inzicht te krijgen hoe de corona crisis de lokale en regionale autoriteiten heeft beïnvloed op het gebied van klimaatactie, en hoe behoeften en prioriteiten van deze overheden kunnen worden geïntegreerd in de langetermijnvisie.

Impact klimaatverandering op regio’s

Lokale en regionale autoriteiten zijn tijdens de corona crisis geconfronteerd met de directe gevolgen van de pandemie. De gelanceerde enquête moet input verzamelen voor het advies van de ENVE commissie over de impact van klimaatverandering op de regio’s: een evaluatie van de Europese Green Deal. Het doel van de enquête is om de mogelijkheden en tekortkomingen van de Green Deal te verkennen vanuit lokaal en regionaal oogpunt, met het oog op de huidige omstandigheden.

Green Deal krijgt nieuwe dimensie

De Europese Green Deal werd in december 2019 door de Europese Commissie gelanceerd en heeft als doel de Europese Unie tegen 2050 klimaatneutraal, duurzaam en vrij van vervuiling te maken. Door de huidige Covid-19 pandemie heeft de Europese Green Deal een extra dimensie gekregen, biedt een oplossing voor de crisis en integreert klimaatneutraliteit en duurzaamheid in economische herstelplannen.

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Nieuwsbrief, Europees Comité van de Regio’s

Meer informatie:

Europese Green Deal: De weg naar klimaatneutraliteit, Huis van de Nederlandse Provincies

De Europese Green Deal, Europese Commissie

Recent Posts