EU en partners verzamelen financiering voor onderzoek in strijd tegen coronavirus

 In Geen onderdeel van een categorie

De Europese Unie en haar partners lanceerden op maandag 4 mei een internationale virtuele fundraiser voor het verzamelen van financiering om de gezamenlijke ontwikkeling en universele inzet van diagnostiek, behandelingen en vaccins tegen het coronavirus te verzekeren.

Internationale inzet vereist

De wereldwijde pandemie van het coronavirus vereist een gezamenlijke, internationale reactie en aanpak. Om de impact zo veel mogelijk te beperken is het van groot belang om snel effectieve diagnostiek, behandelingen en een vaccin te ontwikkelen en in te zetten. Zonder deze noodzakelijke middelen blijft elk land ter wereld kwetsbaar voor nieuwe golven van besmetting met het virus.

Krachten bundelen

Tientallen landen en organisaties van over de hele wereld bundelen hun krachten om ervoor te zorgen dat er niet alleen levensreddende middelen worden ontwikkeld, maar dat deze overal ter wereld beschikbaar en betaalbaar zijn.

Toezeggingsmarathon

De Europese Unie en haar partners lanceerden op maandag 4 mei een internationale virtuele fundraiser voor het verzamelen van financiering, welke tot eind mei 2020 loopt. De organisatie streeft ernaar om € 7,5 miljard aan financiering op te halen om de wereldwijde samenwerking op gang te brengen. Tot op heden is er al € 7,4 miljard opgehaald door toezeggingen van organisaties en landen, waaronder Nederland.

Projecten binnen cohesiebeleid

Door middel van een groot aantal projecten in heel Europa ondersteunt het cohesiebeleid van de EU onderzoek naar tests, behandelingen en preventie als een concrete reactie op de pandemie van het coronavirus. In dit document leest u meer over de ondersteuning van de EU bij lopende projecten.

Door:

Marieke ter Horst, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Coronavirus Global Response, Europese Commissie

How EU Cohesion Policy supports research in tests, treatments and prevention, Europese Commissie

Recent Posts