European Regions for Smart Communities Summit | 9-14 mei 2022

 In Agrofood, Digitalisering, Klimaat & Energie, Mobiliteit, Regionale Economie

U kunt zich nu aanmelden voor de European Regions for Smart Communities Summit, een zesdaags evenement van 9 tot en met 14 mei 2022 over slimme uitdagingen in regio’s, steden en dorpen. De top wordt georganiseerd door H2020-AURORAL, een project voor slimme plattelandsgebieden.

De rol van regio’s, steden en inwoners

Van 9 tot en met 14 mei 2022 organiseert het H2020-AURORAL project de European Regions for Smart Communities Summit in Alentejo (Portugal) en tevens online. De zesdaagse top bevat fora, dialogen, workshops, labs en presentaties. Het doel van de top is om de rol van regio’s en steden in de groene, blauwe en digitale transitie te verbeteren, door slimme oplossingen en technologieën uit te lichten. Er zullen vijf thema’s aan bod komen op het gebied van slimme en sterke regio’s: de EU, investeringen, innovatie, excellentie en leiderschap. Onder de key-note sprekers, panel-deelnemers en moderators bevinden zich onder andere Elisa Ferreira, Eurocommissaris Cohesie en Hervormingen, Thierry Breton, Eurocommissaris Interne Markt, Apostolos Tzitzikostas, voorzitter van het Europees Comité van de Regio’s, en Eddy Hartog, Head of Unit Technologies for Smart Communities.

De top verwelkomt onder andere regionale en lokale politici, decentrale overheden, investeerders, onderzoekers en regionale belangenbehartigers. U kunt zich hier aanmelden.

H2020-AURORAL

AURORAL is een project binnen het onderzoeksprogramma Horizon 2020, bedoeld om de connectiviteit van plattelandsgebieden te verbeteren. Zo draagt AURORAL bij aan de economische ontwikkelingen in deze gebieden, door actief in te zetten op het creëren van banen en digitalisering. Hiermee probeert AURORAL de kloof tussen het platteland en de stad te verkleinen. Tijdens de top zullen acht AURORAL pilot regio’s zich presenteren en digitale innovaties rondom landbouw, energie, mobiliteit, gezondheid en toerisme demonstreren.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

European Regions for Smart Communities Summit – European Regions for Smart Communities Summit

Meer informatie:

Register – European Regions for Smart Communities Summit

H2020-AURORAL Pilots – European Regions for Smart Communities Summit


Recent Posts