Europese Week van Regio’s en Steden 2022 gelanceerd

 In Geen onderdeel van een categorie

Het Europese Comité van de Regio’s (CvdR) heeft de Europese Week van Regio’s en Steden (#EURegionsWeek) van 10 tot 13 oktober 2022 gelanceerd. Vier thema’s staan centraal in de 20e #EURegionsWeek: groene en digitale transitie, territoriale cohesie en de empowerment van jongeren.

Vier thema’s

Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) heeft de 20e editie van de Europese Week van Regio’s en Steden (#EURegionsWeek) gelanceerd. Tijdens de week, die plaats vindt van 10 tot 13 oktober 2022, staan vier thema’s centraal: de groene transitie, territoriale cohesie, de digitale transitie en de empowerment van jongeren. De groene transitie is de top prioriteit van de EU en de belangrijkste uitdaging waar we met de wereld voor staan, aldus het CvdR. Tijdens de #EURegionsWeek kunnen partners evenementen organiseren die de antwoord geven op de vraag: hoe kunnen we bijdragen aan het realiseren van de Green Deal? Het thema territoriale cohesie zal behandelen hoe regio’s om kunnen gaan met de nieuwe instrumenten die in het leven zijn geroepen om het herstel in Europa te bevorderen, zoals het Europese Herstelfonds. De digitale transitie zal kijken naar hoe de digitale revolutie de regio’s beïnvloedt en wat we kunnen doen om de digitale transitie in de regio’s te ondersteunen. 2022 is door de Europese Commissie uitgeroepen als het “Jaar van de Jeugd”. Het vierde thema zal de empowerment van jongeren zijn en zich focussen op hoe regio’s jongeren meer en beter kunnen betrekken bij hun werk.

Aanmelden

Regio’s kunnen zich vanaf nu tot en met 31 maart 2022 aanmelden via een aanmeldingsformulier om een sessie te organiseren tijdens de EURegionsWeek 2022, waarna ze worden geselecteerd door het CvdR. Regio’s moeten een regionaal partnerschap vormen met vier tot acht regio’s uit minstens drie lidstaten om de selectie te halen. De aanmelding voor side events gaat open op 31 mei 2022 en sluit op 15 juli 2022.

#EURegionsWeek

De #EURegionsWeek is het grootste jaarlijkse evenement in Brussel gewijd aan regionaal beleid. Het is uitgegroeid tot een uniek communicatie- en netwerkplatform dat regio’s en steden uit heel Europa samenbrengt, waaronder politici, bestuurders, experts en academici. De vorige editie van de #EURegionsWeek kende een recordaantal deelnemers. Het CvdR hoopt dit in 2022 te overtreffen. De 20e editie zal naar alle waarschijnlijkheid in hybride vorm doorgaan, afhankelijk van de pandemie.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

20th European Week of Regions and Cities 2022 – Guide for Event Partners – Europees Comité van de Regio’s

EURegionsWeek 2022 application form – Europees Comité van de Regio’s


Recent Posts