Wanneer

7 december 2023    
10:00 - 12:30

Digital Transition of the Chemical Industry | 7 december

Op 7 december organiseert de European Chemical Regions Network (ECRN) samen met de Europese Commissie een evenement over de rol van Europese digitale-innovatiehubs (EDIH’s) in de groene transitie van de chemische industrie in Europa.

Evenement

Het European Chemical Regions Network (ECRN) organiseert op 7 december, van 10:00 – 12:30 een online evenement met DG Connect (Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie) van de Europese Commissie. Het evenement gaat over de rol van Europese digitale-innovatiehubs (EDIH’s) in de groene transitie van de chemische industrie in de EU. ECRN werkt samen met de Europese Commissie om de hubs te identificeren die relevant zijn voor de chemische sector.

EDIH’s zijn one-stop shops die bedrijven en organisaties in de publieke sector ondersteunen om te reageren op digitale uitdagingen en concurrerender te worden. Er zijn zeventien EDIH’s actief in Nederland en maar liefst 130 in de hele EU. Digitale oplossingen kunnen van cruciaal belang zijn voor de groene transitie van de chemische industrie, en de hubs zijn een kant-en-klaar instrument voor de lokale chemische sector.

Meer informatie over het evenement, vindt u op de website van ECRN.

European Chemical Regions Network

Het ECRN is een netwerk dat Europese regio’s samenbrengt dat een belangrijke rol in de chemische industrie hebben. Door interregionale samenwerking, beleidsontwikkeling en Europese projecten te bevorderen vormt het de schakel voor een sterke representatie van de chemische sector tussen de regio’s en de Europese Unie. De provincies Groningen, Drenthe, Limburg en Zuid-Holland zijn onderdeel van het netwerk.