Wanneer

4 oktober 2023 - 6 oktober 2023    
9:00 - 17:00

 

EU Industry Days 2023 | 4 – 6 oktober 2023

Wat is de toekomst van de industrie in de EU? Hoe maken we energie-intensieve industrieën koolstofvrij? Welke succesvolle strategieën voor digitalisering gebruiken we? Wat is de rol van regionale innovatieve ecosystemen in de waardeketen? Kom naar de jaarlijkse EU Industry Days!

EU Industry Days

De EU Industry Days is een jaarlijks evenement, waar de Europese industrie en de uitdagingen en oplossingen voor de toekomst centraal staan. De regio’s, het mkb, duurzaamheid, digitalisering, Oekraïne, vaardigheden en strategische autonomie zijn enkele van de onderwerpen die deze dagen centraal zullen staan. Het hele programma vindt u hier. De sprekers bestaan onder meer uit Eurocommissarissen Maroš Šefčovič, voor de Green Deal, Thierry Breton, voor de Interne Markt, Nicolas Schmit, voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten.

De EU Industry Days 2023 vinden plaats van 4 tot en met 6 oktober 2023 in Málaga, Spanje. U kunt zich registreren via deze website.

Europese industrie

De Europese industrie zit in een belangrijke fase. Met de oorlog in Oekraïne, klimaatverandering en de afhankelijkheid van derde landen voor strategische, industriële sectoren, kent de industrie veel uitdagingen voor de toekomst en ligt verandering in het verschiet. Zo presenteerde de Europese Commissie in juni 2023 nog een herziening van de EU-begroting, waarin de Europese industrie centraal staat. De herziening bevat strategieën om de waardeketen voor kritieke technologieën te versterken, investeringen in innovatieve technologieën te ondersteunen, de Europese industrie weerbaarder te maken en tekorten op de arbeidsmarkt binnen kritieke sectoren tegen te gaan.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

EU Industry Days 2023 – Europese Commissie

Meer informatie:

Herziening van de Europese begroting: versterking in concurrentievermogen, industrie en economische veiligheid – Huis van de Nederlandse Provincies