Grensoverschrijdende samenwerking in een nieuwe politieke realiteit | 11 september 2024

Wanneer

11 september 2024    
16:30 - 18:00

HNP/ITEM Round Table: Grensoverschrijdende samenwerking in een nieuwe politieke realiteit | 11 september 2024

Wat is het toekomstperspectief voor grensregio’s na de Europese verkiezingen? Op 11 september heten het HNP en het expertisecentrum ITEM u van harte welkom om hun vierde jaarlijkse ronde tafel bij te wonen. U kunt zich nu aanmelden!

Evenement

Na de recente regionale en nationale verkiezingen in Nederland (maart en november 2023), België (9 juni 2024) en de Europese verkiezingen (6-9 juni 2024) is er op verschillende niveaus een nieuwe politieke realiteit ontstaan in de regio’s, Nederland en België, de Benelux en de EU.

Wat valt er te verwachten in de nieuwe politieke realiteit op nationaal niveau en in de Europese Unie? Wat zijn regionale vertegenwoordigers en andere betrokken belanghebbenden van plan te doen in een Europa van regio’s? Is de Europese aanpak van regio’s en grensregio’s adequaat wat betreft wet- en regelgeving?

In hun vierde jaarlijkse evenement, willen het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) en het Instituut voor Transnationale en Euregionale grensoverschrijdende samenwerking en Mobiliteit (ITEM) de resultaten van deze verkiezingen bespreken en interpreteren voor de positie van grensregio’s in de context van de huidige mondiale en Europese uitdagingen, de toename van regionale verschillen en de opkomst van rechtse partijen bij de recente verkiezingen.

Aanmelden

Het evenement wordt op 11 september 2024 online gelivestreamed via het YouTubekanaal van het HNP. U kunt zich aanmelden via deze link op de ITEM-website. Het evenement duurt van 16:30 – 18:00. De voertaal is Engels.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Aanmeldformulier HNP/ITEM Round Table Event – ITEM