Wanneer

30 maart 2023    
14:00 - 16:45

Waar

Europees Comité van de Regio's
Belliardstraat 99-101, Brussel, 1040

 

De provincie Overijssel en het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) organiseren op 30 maart 2023 een evenement over het verkleinen van de administratieve lasten vanuit de EU voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Vanuit de provincie Overijssel, zet gedeputeerde Eddy van Hijum zich als rapporteur bij het CvdR in voor het mkb. Het Europese mkb heeft tijdens de COVID-19 pandemie van 2020 veel te verdragen gehad en is nog steeds bezig om te herstellen van de coronacrisis. Daar zijn in 2022 de stijgende inflatie, de energiecrisis en de krapte op de arbeidsmarkt bijgekomen. Tegelijkertijd maakt een toenemende regeldruk het zwaarder voor ondernemers om aan de veranderende EU-wet- en regelgeving te blijven voldoen. Tijdens het evenement zal de focus liggen op het verkleinen en terugdringen van de administratieve lasten.

Het seminar zal bestaan uit twee sessies; de eerste over het aangekondigde SME Relief Package en de Better Regulation-agenda en de tweede over de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D), welke naar verwachting een grote impact zal hebben op het Europese bedrijfsleven, waaronder ook (indirect) op het mkb. Meer informatie vindt u op de website van het CvdR.

Aanmelden

Het evenement vindt fysiek plaats op 30 maart van 14:00 tot 16:45 in Brussel, in het gebouw van het Comité van de Regio’s (Belliardstraat 99-101, zaal JDE 51). Online deelname is ook mogelijk. Het definitieve programma komt binnenkort online, maar registreren is al mogelijk via deze link. Aanmelden kan tot en met 28 maart.