Wanneer

24 oktober 2022 - 26 oktober 2022    
Hele dag

Waar

Online evenement
Trierstraat 59-61, Brussel

Just Transition Platform Conference

Van 24 tot en met 26 oktober organiseren DG Regionaal Beleid (REGIO) en DG Energie (ENER) van de Europese Commissie de zesde editie van de Just Transition Platform (JTP) Conference. De conferentie biedt een platform voor (decentrale) overheden, economische en sociale stakeholders, vertegenwoordigers van de Commissie en de Eurocommissarissen Elisa Ferreira, voor Cohesiebeleid, en Kadri Simson, voor Energie, om met elkaar van gedachten te wisselen.

Op 24 en 25 oktober worden er online sessies gehouden om ervaringen uit te wisselen over het Fonds voor een rechtvaardige transitie (JTF), specifiek gericht op de uitfasering van fossiele brandstoffen. Het JTF heeft als hoofddoel om regio’s en mensen in staat te stellen om te gaan met de sociale, economische en milieueffecten van de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Specifieke sessies zullen verschillende onderwerpen behandelen: de betrokkenheid van burgers; de kansen die technologie biedt voor schone energie; en het belang van vaardigheden en levenslang leren voor een groene en toekomstbestendige economie. U kunt zich voor beide of voor individuele dagen inschrijven. Meer informatie over deze twee dagen, vindt u hier. Let op: op de website staat dat de inschrijvingen op 27 september 2022 sluiten, maar dit geldt enkel voor fysieke deelname.

Als onderdeel van de conferentie, organiseert het Europees Comité van de Regio’s op 26 oktober een hybride dialoog tussen verschillende overheden rondom een rechtvaardige, groene transitie en de rol van de regio’s en steden. Het evenement zal bestaan uit sprekers van de Commissie, het Europees Parlement, het Comité en regionale bestuurders. Meer informatie over dit dialoog, vindt u hier.

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor de online sessies van JTP Conference op 24 en 25 oktober. Als u aanwezig wil zijn (fysiek in Brussel of online) bij het dialoog van het Comité op 26 oktober, kunt u zich via deze link aanmelden.