Grensoverschrijdende innovatieprojecten rondom energie maken kans op subsidie

 In Klimaat & Energie

Innovatieve, grensoverschrijdende projecten die bijdragen aan de energie- en klimaattransitie kunnen worden aangemeld voor de subsidie Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership). De subsidie wordt deels gefinancierd door de Europese Unie. De vooraanmelding loopt tot en met 23 november 2022.

Innovatie, klimaat en energie

Kleine en grote innovatieprojecten die zich inzetten om de energie- en klimaattransitie te versnellen, kunnen nu worden aangemeld voor een CETPartnership-subsidieproject. De projecten moeten ondernemers en onderzoekers uit verschillende landen laten samenwerken, zodat er op internationale schaal een uitwisseling van kennis en ervaringen plaatsvindt. De subsidie wordt mede gefinancierd vanuit de Europese Unie en 43 nationale en regionale subsidieprogramma’s. In totaal is er 140 miljoen euro beschikbaar voor subsidie. 

De oproep om projecten aan te melden is tot en met 23 november 2022 geopend. Het gaat in eerste instantie om een vooraanmelding, die vervolgens wordt beoordeeld. Eind januari 2023 volgt de uitslag, waarop de aanmelding voor de volledige subsidieaanvraag wordt geopend, die tot 20 maart 2023 zal lopen. In juni 2023 maakt het CETPartnership bekend welke projecten zijn geselecteerd. Vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen organisaties ondersteuning krijgen bij hun aanvraag. Meer informatie vindt u op hun webpagina.

Clean Energy Transition Partnership

Het CETPartnership is een initiatief voor Europese samenwerking, bedoeld om de energie- en klimaattransitie te versnellen. Het partnerschap beslaat zowel EU-lidstaten als derde landen en probeert transnationale, innovatieve ecosystemen op te zetten, om zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Europa voor 2050.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Launch Of The CETPartnership Joint Call 2022 – Clean Energy Transition Partnership

Meer informatie:

Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 


Recent Posts