Bart MolenkampEU Public Affairs adviseur Netwerkstad Twente

Biografie


Bart Molenkamp is vanaf 2024 als EU Public Affairs adviseur verbonden aan het Huis van de Nederlandse Provincies. Daar behartigt hij de belangen van de Twentse steden Almelo, Enschede en Hengelo in Brussel. De drie steden hebben in 2023 besloten om de krachten te bundelen op het gebied van public affairs en samen te werken aan een sterkere aanwezigheid in Brussel. Daarmee bouwen ze voort op een rijke geschiedenis van Twentse vertegenwoordiging in Brussel.

Bart is verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met de Europese instellingen en netwerken. Het zwaartepunt ligt op de koppeling van projecten en ontwikkelingen in de steden aan Europese programma’s. Daarbij focust hij zich op een aantal belangrijke Twentse dossiers, zoals water & klimaat, mobiliteit, energietransitie en grensoverschrijdende samenwerking. Naast Bart zijn ook collega’s Erik Stok (Hengelo), Gerdien Looman (Enschede) en Marloes Meijer (Almelo) regelmatig aanwezig in het HNP.

Loopbaan


Bart werkt sinds 2022 als Public Affairs EU adviseur voor Almelo, Enschede en Hengelo. Voorafgaand aan deze functie heeft hij een master China Studies aan de Shanghai International Studies University afgerond. Voordat Bart naar China ging heeft hij een bachelor Geschiedenis en master Politiek & parlement afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens deze master heeft hij als stagiair gewerkt binnen het Team Internationaal van de gemeente Rotterdam. Bart spreekt vloeiend Nederlands en Engels en heeft een redelijke beheersing van het Duits en Chinees.

Contact


T. +31 (0)6 31 14 69 10
E. b.molenkamp@enschede.nl