Machteld van DijkAdviseur public affairs provincie Noord-Brabant

Biografie


Machteld van Dijk behartigt sinds november 2019 de belangen van de provincie Noord-Brabant in Brussel. Samen met collega Lieke van Alphen is zij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties van de provincie Noord-Brabant met de EU instellingen en signaleert zij EU gerelateerde kansen.

Voorafgaand aan haar functie bij de provincie Noord-Brabant heeft Machteld bij het adviesbureau European and Regional Affairs Consultants (ERAC) gewerkt als adviseur EU Affairs. Daarvoor heeft zij stage gelopen op de Nederlandse Ambassade in Riga tijdens het Nederlands EU Voorzitterschap en bij het European Urban Knowledge Network (EUKN) in Den Haag. Machteld’s academische achtergrond bestaat uit een Master in International Relations – European Integration aan Rijksuniversiteit Groningen en een Bachelor North-American Studies aan Rijksuniversiteit Groningen.

Machteld heeft de onderwerpen digitalisering/artificiële intelligentie, circulaire economie en landbouw in haar portefeuille.

Verleden


2019 – huidig: Adviseur EU Public Affairs, Provincie Noord-Brabant, Brussel
2016 – 2019: Adviseur EU Affairs, European and Regional Affairs Consultants (ERAC), Den Bosch
2016: Stagiaire op de Nederlandse Ambassade, Riga
2015: Stagiaire bij het European Urban Knowledge Network (EUKN), Den Haag

Contact


T. +32 (0)2 737 99 71

E. vandijk@nl-prov.eu

 

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.