Alexander van den BoschIPO senior adviseur Europa

Biografie


Alexander van den Bosch heeft meer dan vijftien jaar ervaring in Brussel in de wereld van European public affairs. Voordat hij in april 2018 begon als senior adviseur Europa bij het HNP/IPO heeft Alexander verschillende functies bekleed; zo was hij directeur van de Europese Vereniging van Binnenhavens, EU vertegenwoordiger voor de Provincie Zuid-Holland, EU contactpersoon voor het stedelijk netwerk BrabantStad en assistent/ beleidsmedewerker in het Europees Parlement. Hij studeerde aan het Europacollege te Brugge, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Hij spreekt naast zijn moedertaal Nederlands, ook Engels, Frans, Duits en Pools.

Als lobby coördinator geeft Alexander op de prioritaire dossiers (Klimaat & Energie, Agrofood en Regionale economie) samen met de HNP collega’s invulling aan de EU lobby, worden processen inzichtelijk gemaakt, gezamenlijke acties voorbereid en inhoudelijk getoetst met onze achterban en het bestuur.

Loopbaan


2018-heden              Senior adviseur Europa IPO / lobbycoördinator van de prioritaire EU dossiers: regionaal beleid, gemeenschappelijk landbouwbeleid en klimaat-en energiebeleid
2015-2018                 Directeur van de Europese koepelorganisatie voor Binnenhavens (EFIP)
2015-2018                 Senior adviseur Industrie- en Energiebeleid bij de Europese organisatie van Zeehavens (ESPO)
2009-2015                 EU-vertegenwoordiger van de Provincie Zuid-Holland
2006-2009                 EU-vertegenwoordiger van het stedelijk netwerk BrabantStad
2004-2006                 Persoonlijk medewerker/ beleidsmedewerker in het Europees Parlement
2003                           Medewerker acquisitie, Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg

Contact


T. +32 (0)2 737 99 57
E. vandenbosch@nl-prov.eu

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.