Margot NiezenVertegenwoordigen provincie Overijssel

Biografie


Margot Niezen is sinds december 2021 EU-vertegenwoordiger van de Provincie Overijssel. Samen met haar collega’s Joyce Kolman en Caspar Brusewitz is zij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties van de Provincie Overijssel met de EU-instellingen en signaleert zij EU gerelateerde kansen. Margot is verantwoordelijk voor de thema’s energie, ecologie, arbeidsmarkt en duurzame en gezonde leefomgeving.

Loopbaan


Voorafgaand aan haar functie bij de Provincie Overijssel heeft Margot een aantal jaren als accountmanager bij een internationaal bedrijf gewerkt. Daarvoor heeft ze het Bluebook Traineeship bij de Europese Commissie gedaan.

Margot heeft een dubbele master European Studies aan de Universiteit Twente en de Westfälische Wilhelms-Universität Münster (Duitsland) afgerond. Tijdens haar Bachelor European Studies aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden heeft zij een semester aan de Hochschule für Wirtschaft und Recht in Berlijn gestudeerd. Zij spreekt naast haar moedertaal Nederlands ook Engels en Duits.

Contact


M. +31 (0)6 29 65 78 03
E. niezen@nl-prov.eu

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.