Rick MaijerAdviseur Public Affairs Provincie Limburg

Biografie


Rick Maijer werkt sinds mei 2020 als adviseur Public Affairs bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel. Samen met collega Arthur Maurer behartigt hij de belangen van de provincie Limburg in Brussel. Rick is verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties van de provincie Limburg met de EU instellingen en signaleert EU gerelateerde kansen. Rick is ook het provinciale aanspreekpunt voor de contacten met de Benelux Unie en heeft een ondersteunende rol bij het Comité van de Regio’s.

Rick is voorzitter van de werkgroep regionale economie waarvoor hij zich bezig houdt met cohesiebeleid en industrie beleid. Rick is ook lid van de werkgroepen agrofood, en duurzame en gezonde leefomgeving waarvoor hij dossierhouder water is. Verder is Rick lid van de werkgroep communicatie van het HNP is hij aangesloten bij het netwerk Vanguard Initiative.

Rick’s academische achtergrond is een Master of Arts in European Public Affairs aan de Universiteit Maastricht en een Bachelor International Communication van de opleiding European Studies aan Zuyd Hogeschool, Maastricht. Voor deze opleidingen liep hij stage in een PA consultancy, destijds genaamd The Centre in Brussel en bij het European Institute of Public Administration in Maastricht.

Loopbaan


2020 – heden     Adviseur Public Affairs, Provincie Limburg, Brussel
2011 – 2020         Senior Docent EU Affairs, Zuyd Hogeschool, Maastricht
2010 – 2011          International Officer, Zuyd Hogeschool, Maastricht
Overig                   Tijdelijke Auditor Hoger Beroepen Onderwijs, Hobéon, Den Haag

Contact


T. +31 (0)6 46 28 40 66
E. maijer@nl-prov.eu