Rick MaijerAdvisor Public Affairs Provincie Limburg

Biografie


Rick Maijer behartigt sinds mei 2020 de belangen van de provincie Limburg in Brussel. Samen met Arthur Maurer, senior adviseur Public Affairs, is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties van de provincie Limburg met de EU instellingen en signaleert hij EU gerelateerde kansen.

Rick heeft de dossiers Agrofood en Mobiliteit in zijn portefeuille en houdt zich, ook voor het HNP, bezig met het dossier Circulaire economie. Verder is Rick, namens de provincie Limburg, aangesloten bij diverse netwerken en organisaties waaronder Vanguard Initiative, European Chemicals Regions Network, de Benelux Unie en Yufe.

Rick’s academische achtergrond is een Master of Arts in European Public Affairs aan de Universiteit Maastricht en een Bachelor International Communication van de opleiding European Studies aan Zuyd Hogeschool, Maastricht. Voor deze opleidingen liep hij stage in een PA consultancy, destijds genaamd The Centre in Brussel en bij het European Institute of Public Administration in Maastricht.

Loopbaan


2020 – heden     Adviseur Public Affairs, Provincie Limburg, Brussel
2011 – 2020         Senior Docent EU Affairs, Zuyd Hogeschool, Maastricht
2010 – 2011          International Officer, Zuyd Hogeschool, Maastricht
Overig                   Tijdelijke Auditor Hoger Beroepen Onderwijs, Hobéon, Den Haag

Contact


M. +31 (0)6 46 28 40 66
E. maijer@nl-prov.eu

Wekelijks op de hoogte worden gehouden?
Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.