Europese Week van Regio’s en Steden 2022: aanmeldingen side-events open

 In Geen onderdeel van een categorie

Decentrale overheden kunnen vanaf nu een side-event aanmelden dat wordt georganiseerd in of na de Europese Week van Regio’s en Steden 2022. Het evenement moet in lijn zijn met de thema’s van dit jaar en vindt plaats tussen 10 oktober – 10 november 2022. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022.

Side-events

U kunt tot en met 30 juni 2022 opgave doen van een side-event tijdens de Europese Week van Regio’s en Steden (#EURegionsWeek) 2022. Een side-event is geen onderdeel van het officiële, vierdaagse programma, maar houdt wel verband met (een van) de thema’s van dat jaar en kan op promotie rekenen vanuit de #EURegionsWeek.

Hoe doet u mee? Decentrale overheden mogen zich opgeven om een side-event te organiseren. Uw side-event moet passen binnen een van de volgende thema’s: de impact van cohesiebeleid op burgers, de gevolgen van de Russische aanval op Oekraïne of de rol van Europese jongeren in een groen, inclusief en digitaal Europa. Verder moet het evenement in een hybride of online format passen, een workshop of een informatiesessie met Q&A bevatten en plaatsvinden tussen 10 oktober en 10 november 2022. U kunt zich aanmelden met dit formulier. De deadline staat op 30 juni 2022.

#EURegionsWeek

De #EURegionsWeek wordt ieder jaar door het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) georganiseerd. Het is uitgegroeid tot een uniek communicatie- en netwerkplatform dat regio’s en steden uit heel Europa samenbrengt, waaronder politici, bestuurders, experts en academici. Het is het grootste jaarlijkse evenement in Brussel, gewijd aan regionaal beleid. De editie in 2022 zal de 20e editie zijn.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

#EURegionsWeek 2022: the call for applications for side events is open – Europees Comité van de Regio’s

Meer informatie:

European Week of Regions and Cities 2022 SIDE EVENTS. Application Form. – Europees Comité van de Regio’s

Europese Week van Regio’s en Steden 2022 gelanceerd – Huis van de Nederlandse Provincies


Recent Posts