Europese Top van regio’s en steden | 18 - 19 maart 2024

Wanneer

18 maart 2024 - 19 maart 2024    
9:00 - 17:00

Europese Top van regio’s en steden | 18-19 maart 2024

Op 18 en 19 maart 2024 komen duizenden lokale en regionale politici en Europese beleidsmakers samen op de tiende editie van de Europese Top van regio’s en steden. De top wordt georganiseerd door het Europees Comité van Regio’s, dat dan tevens het 30-jarig bestaan viert. Meld u nu aan!

Europese Top van regio’s en steden

Welke uitdagingen staan Europese regio’s en steden te wachten de komende jaren? Het Europees Comité van de Regio’s organiseert samen met het Waalse Gewest en het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU de tiende editie van de Europese Top van regio’s en steden. Op 18 en 19 maart 2024 komen duizenden regionale en lokale politici, bestuurders en beleidsmakers uit heel Europa samen om te praten over de democratie, de groene transitie, uitbreiding van de EU, cohesie en de oorlog in Oekraïne. Daarbij viert het Comité zijn 30-jarig bestaan.

Het programma wordt later bekend gemaakt op deze webpagina.

Aanmelden

De Europese Top van regio’s en steden is een hybride evenement. U kunt zich aanmelden via deze website om mee te doen aan de top. De fysieke top vindt plaats bij de Lotto Mons Expo (Avenue Thomas Edison 2) en het Wallonia Conference Centre Mons (Avenue Méline Mercouri 9) in de Belgische plaats Bergen (Frans: Mons).

Europees Comité van de Regio’s

Het Europees Comité van de Regio’s is het adviesorgaan waar lokale en regionale overheden hun stem laten horen in het besluitvormingsproces van de Europese Unie. Het Comité werd opgericht met het Verdrag van Maastricht (ondertekend in 1992) en hield in 1994 zijn eerste vergadering.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Europese Top van regio’s en steden – Europees Comité van de Regio’s