Wanneer

11 oktober 2022    
17:30 - 20:30

Waar

Huis van de Nederlandse Provincies
Trierstraat 59-61, Brussel, B-1040, België

Zeeuws diner in Brussel

Op 11 oktober 2022 van 17:30 tot 20:30 nodigt de provincie Zeeland u van harte uit voor het Zeeuws diner tijdens de #EURegionsWeek. Tijdens het diner komen een aantal actuele thema’s aan bod: Zeeland als trotse delta en toegang tot West-Europa, klimaatverandering en waterveiligheid, energietransitie, landbouw en visserij, de ontwikkeling van havens en de chemische industrie. Tevens zal tijdens dit diner de visual artist Rem van den Bosch zijn werken uit de reeks ‘Here comes the flood‘ tentoonstellen. Daarnaast heeft u een unieke kans om een nieuw Zeeuws product te proeven: de ‘Seabør Zeeuwse Mosselburger’.

Aanmelden

U kunt zich inschrijven via dit formulier. Het diner zal plaatsvinden in het Huis van de Nederlandse Provincies (Trierstraat 59-61, 1040 Brussel, België). Een persoonlijke aanmelding is noodzakelijk. U dient zich vóór 4 oktober 2022 aan te melden.

#EURegionsWeek

In 2022 zal de van 10 tot 13 oktober de 20e editie van de #EURegionsWeek plaatsvinden. De week staat speciaal in het teken van de Europese regio’s en regionaal beleid. In deze week komen vertegenwoordigers van regio’s en steden uit heel Europa samen in Brussel, waaronder politici, bestuurders, experts en academici.

Dit jaar staan vier thema’s centraal: de groene transitie, territoriale cohesie, de digitale transitie en de empowerment van jongeren. Tijdens deze week kunnen partners evenementen organiseren en antwoord geven op de vraag: hoe kunnen wij als regio’s bijdragen aan deze grote vraagstukken? Meer evenementen tijdens deze week, vindt u op de officiële website.