Nieuwe vacatures voor detachering bij de Europese Commissie

 In Agrofood, Circulaire Economie, Digitalisering, Duurzame & Gezonde Leefomgeving, Klimaat & Energie, Mobiliteit, Regionale Economie

Er staan zeven nieuwe vacatures open voor detachering bij de Europese Commissie als nationaal expert. De deadlines voor de onderstaande vacatures is 25 januari 2023 en 27 februari 2023.

Vacature

De Commissie heeft nieuwe vacatures uitgezet voor ambtenaren die als ‘nationaal expert’ willen worden gedetacheerd. Nationaal experts worden voor een periode van twee of drie jaar ingezet bij een van de Directoraten Generaal (DG) van de Commissie of in sommige gevallen bij een andere Europese instelling. De betaling geschiedt vanuit de detacherende overheidsorganisatie. Het gaat om de volgende vacatures, die openstaan tot 25 januari 2023 of 27 februari 2023.

Procedure

Wie interesse heeft in een functie als nationaal expert bij de Commissie moet hierover eerst intern akkoord bereiken binnen de eigen overheidsorganisatie. Deze moeten namelijk zorg dragen voor de doorbetaling van het salaris. Van de Commissie krijgt de nationaal expert in de meeste gevallen een aanvullende dagelijkse toeslag voor het werken bij deze Europese instelling. Vervolgens loopt de sollicitatie via de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PV EU) met behulp van een CV in het Europese format. Sollicitaties direct gericht aan de Commissie worden niet in behandeling genomen.

Voor meer informatie over de interne procedure kunt u contact opnemen met Rob van Eijkeren, coördinator van het Huis van de Nederlandse Provincies te Brussel: vaneijkeren@nl-prov.eu.

De afdeling Algemene Bestuursdienst (ABD) van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU (PV EU) is het aanspreekpunt voor alle Nederlanders werkzaam bij de EU, maar assisteert in veel gevallen ook Nederlanders die willen werken bij de EU. Voor meer achtergrondinformatie over het solliciteren op ‘nationaal expert’ functies bij de Commissie kunt u contact opnemen met de ABD van de PV EU. De ABD is te bereiken via bre-abd@minbuza.nl.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Create your Europass CV


Recent Posts