Angèle LiaigreEU Project Adviseur NG4

Biografie


Angèle is EU project adviseur bij de Cities Northern Netherlands EU office, waar ze zich specifiek focust op de thema’s circulaire (bio)economie, klimaatadaptatie, digitalisering, cultuur, toerisme en regional innovation valleys.

De vier grootste steden uit Noord Nederland (Leeuwarden, Groningen, Assen en Emmen, kortweg NG4) hebben in 2015 het initiatief genomen om een permanente vertegenwoordiging in Brussel op te zetten. Het voornaamste doel van de Cities Northern Netherlands is om mogelijkheden voor ondersteuning vanuit Europese fondsen te koppelen aan initiatieven en projecten van de steden. Daarnaast is het een streven om matchmaking tussen projecten, investeringen en EU-financiering te realiseren, waar mogelijk samen met het innovatief mkb uit de noordelijke regio. Angèle is één van de drie project adviseurs die in Brussel werkt.

Loopbaan


In 2019 heeft Angèle haar diploma behaald in European Governance aan de University College Dublin en de Universiteit Utrecht. Daarvoor heeft ze in de University of Nantes gestudeerd voor haar bachelor en ze heeft in 2016 haar diploma behaald in ‘’Law and European studies’’. Tijdens deze bachelor heeft ze een Erasmus semester in Finland doorgebracht.

Na haar masteropleiding is ze in Brussel begonnen bij de vertegenwoordiging van de Franse regio Pays de la Loire. Ze was hier EU adviseur op de dossiers milieu, bioeconomie en stedelijke zaken. Ze is begin april 2023 begonnen bij Cities Northern Netherlands. Angèle spreekt vloeiend Frans en Engels een ook goed Nederlands en Noors.

Contact


T. +31 (0)6 29 68 56 22
E. a.liaigre@citiesnorthernnetherlands.eu