Welke EU-regio is voorloper op het gebied van biologische voedselproductie?

 In Agrofood

Is uw provincie of stad voorloper op het gebied van biologische voedselproductie- en consumptie? Woont de beste biologische boer in uw regio? Of heeft uw stad het beste biologische restaurant? Geef ze dan op voor de EU Organic Awards! Aanmelden kan tot en met 12 mei 2024.

Prijzen biologische innovatie en duurzaamheid

Welke Europese regio’s en steden zijn het meest innovatief en duurzaam op het gebied van biologische voedselproductie? De aanmeldingen voor de derde editie van de EU-prijzen voor de biologische sector zijn geopend. Er zijn, net zoals afgelopen jaar, zeven categorieën waarin acht prijzen gewonnen kunnen worden door EU-stakeholders in de biologische waardeketen, zoals steden en regio’s. Ook restaurants, het mkb en boeren kunnen prijzen winnen. Om kans te maken moeten de kandidaten een uitmuntend, innovatief, duurzaam en inspirerend project hebben gerealiseerd dat biologische voedselproductie- en consumptie in de EU stimuleert. Drie van de zeven prijzen worden mogelijk gemaakt door het Europees Comité van de Regio’s: de beste biologische regio, de beste biologische stad en het beste biologische “biodistrict”.

U kunt tot en met 12 mei 2024 kandidaten opgeven via de website van de EU Organic Awards. De prijzen worden op 23 september 2024 uitgereikt, op de Biodag van de EU. De onderscheiding bevat geen geldprijs, maar is opgezet om zichtbaarheid te creëren onder een groter publiek.

Actieplan biologische productie

De prijzen komen voort uit het Actieplan voor de ontwikkeling van de biologische productie, dat de Europese Commissie in maart 2021 lanceerde. Een van de doelen is het bevorderen van de biologische voedselconsumptie. De Commissie hoopt dat het vergroten van de zichtbaarheid leidt tot een groei in de vraag en zo de productie van biologische producten en voeding.  

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

EU Organic Awards – Europese Commissie

Meer informatie:

Commissie presenteert actieplan voor impuls biologische productie – Huis van de Nederlandse Provincies


Recent Posts