Word nu voorloper op het gebied van circulaire economie!

 In Circulaire Economie

Europese steden en regio’s kunnen zich tot 29 april 2022 aanmelden voor het Circulaire Steden en Regio’s Initiatief (CCRI). Het CCRI verleent de geselecteerde steden en regio’s ondersteuning om voorloper te worden rondom de transitie naar een circulaire economie.

Aanmelden

Europese steden en regio’s worden opgeroepen zich aan te melden om als pilot of als fellow deel te nemen aan het Circulaire Steden en Regio’s Initiatief (CCRI) van de EU. Een selectie van dertig steden en regio’s, wordt vanuit het CCRI op verschillende manieren ondersteund om voorloper op het gebied van circulaire economie te worden. Zo zal een internationaal team van experts praktisch en een op maat gemaakt advies geven om de komende vier jaar de circulaire transitie in te zetten. De geselecteerde steden en regio’s kunnen gebruik maken van de ervaring van andere voorlopers op het gebied van circulaire economie, waarbij ze kennis vergaren over lopende projecten en initiatieven, die als inspiratie dienen. Verder biedt het CCRI steden en regio’s praktische informatie over de financieringsmogelijkheden vanuit de EU voor circulaire projecten.

Steden en regio’s kunnen zich als pilot of als fellow aanmelden. Als pilot heb je een actieve rol binnen het CCRI, waarin er praktische kennis, tools en ervaringen tot je beschikking staan om je stad of regio concreet vooruit te helpen. Als fellow neem je kennis van het CCRI-netwerk in de rol van observant. Geïnteresseerde steden en regio’s kunnen zich tot en met 29 april 2022 aanmelden om onderdeel te worden van het CCRI, door een vragenlijst in te vullen.

CCRI

Het CCRI is opgericht als onderdeel van het Actieplan voor de circulaire economie en dient de circulaire transitie in de Europese steden en regio’s te versterken. Het CCRI zet specifiek in op het creëren van synergie tussen bestaande projecten en initiatieven, beschikbare kennis en best practices rondom circulaire economie, om zo steden en regio’s van concrete ondersteuning (zowel financieel als technisch) te voorzien.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Circular Cities and Regions Initiative – Europese Commissie

Meer informatie:

Pilots and Fellows – Europese Commissie

Circular Cities and Regions Initiative – Call for expression of interest – Europese Commissie

Europese Green Deal: De weg naar klimaatneutraliteit – Huis van de Nederlandse Provincies

About – Europese Commissie


Recent Posts