Wanneer

15 september 2023    
13:30 - 17:00

 

Wat is de toekomst van duurzame mobiliteit? Het POLIS-netwerk en een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteren op 15 september 2023 de nieuwe, duurzame auto van de toekomst en gaan in debat over de toekomst van mobiliteit en innovatie. Mis het niet!

Evenement

Op 15 september 2023 slaan het Europese POLIS-netwerk en het TU/ecomotive-studententeam de handen ineen om de toekomst van duurzame mobiliteit uit te diepen. Aan de hand van de nieuwe, duurzame conceptauto “Eterna” van de TU/e, wordt de middag vormgegeven.

Er vindt die middag een panel plaats, met onder meer Herald Ruijters (directeur bij DG MOVE, Europese Commissie), Jeroen Olthof (gedeputeerde, provincie Noord-Holland) en Karen Vancluysen (secretaris-generaal, POLIS-netwerk). Het evenement eindigt met een netwerkborrel. Het hele programma vindt u hier.

Het evenement vindt plaats van 13:30 tot 17:00 op het kantoor van POLIS in Brussel (Troonstraat 98, 1050 Elsene, België). U kunt zich aanmelden via de website.

POLIS-netwerk

POLIS is een Europees netwerk waarin regio’s en steden samen werken aan innovatieve mobiliteitsoplossingen. Naast de jaarlijkse POLIS-conferentie, organiseert POLIS webinars en stelt POLIS namens alle deelnemende decentrale overheden position papers op inzake Europees transportbeleid. Enkele grote gemeenten en de meeste provincies zijn lid van POLIS, evenals de Breda University of Applied Sciences en Rijkswaterstaat.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

POLIS x TU/ecomotive – POLIS