Wanneer

28 juni 2023    
10:00 - 13:00

 

Het European Chemical Regions Network (ECRN) organiseert op 28 juni 2023 een conferentie over toekomstige vaardigheden en de rol van regio’s in de toekomst van energie-intensieve industrieën. Schrijf u nu in om deel te nemen!

Evenement

Het European Chemical Regions Network (ECRN) organiseert op 28 juni 2023 een conferentie over vaardigheden en de bijdrage van regio’s voor de toekomst van energie-intensieve industrieën. Het evenement focust op de rol van vaardigheden en scholing in de Europese chemische industrie voor het realiseren van de groene en digitale transities. Hoe kunnen vaardigheden de chemische industrie competitief en veerkrachtig maken? Tijdens het evenement zullen interregionale samenwerkingen voorop staan.

De sprekers zijn onder meer Europarlementariërs, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europees Comité van de Regio’s en de chemische industrie en meer.

De conferentie vindt plaats op 28 juni 2023 van 10:00 tot 13:00, op het Huis van de Nederlandse Provincies (Trierstraat 59-61, 1040 Brussel, België). U kunt zich hier inschrijven.

European Chemical Regions Network

Het ECRN is een netwerk dat Europese regio’s samenbrengt dat een belangrijke rol in de chemische industrie hebben. Door interregionale samenwerking, beleidsontwikkeling en Europese projecten te bevorderen vormt het de schakel voor een sterke representatie van de chemische sector tussen de regio’s en de Europese Unie. De provincies Groningen, Drenthe, Limburg en Zuid-Holland zijn onderdeel van het netwerk.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Madelief Post, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Future Skills: regional contributions to defining the future of energy-intensive industries – European Chemical Regions Network

Meer informatie:

Welcome and overview – European Chemical Regions Network